Πρόσφατες Αναρτήσεις:

Grab the widget  Get Widgets

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Καταστράφηκε τελικά ο κομήτης ISON; (latest video)

Δυστυχώς, ο κομήτης ISON δεν κατάφερε να περάσει από τον Ήλιο διατηρώντας την ακεραιότητα του πυρήνα του. Παρότι οι τελευταίες μεσημεριανές ειδήσεις από τη NASA ανέφεραν πως ένα μικρό μέρος του πυρήνα φαίνεται να έχει γλυτώσει  (δείτε το video), αυτό πιθανότατα δεν θα είναι αρκετό ώστε να οδηγήσει στο εντυπωσιακό ουράνιο φαινόμενο που όλοι περιμέναμε. 

Στο παρακάτω video από εικόνες του SOHO φαίνεται καθαρά το πέρασμα του κομήτη από τον Ήλιο. Είναι φανερό ότι όταν ο κομήτης πλησίασε αρκετά (0:09 sec) άρχισε η βίαιη εξάχνωση του πυρήνα του. Γι αυτό και βλέπουμε μια εντυπωσιακή αύξηση στην λαμπρότητά του. Στη συνέχεια (0:12 - 0:16 secs) και παρότι ο κομήτης συνεχίζει να πλησιάζει τον ήλιο, φαίνεται να χάνει τη λαμπρότητά του και τη συνοχή του πυρήνα (παρατηρείστε ότι η μύτη φαίνεται πολύ πιο λεπτή). Παρόλα αυτά, λίγο αφότου περνάει από το περιήλιο, (0:19) φαίνεται να κερδίζει και πάλι σε λαμπρότητα.

Μένει να περιμένουμε τις επόμενες μέρες για να δούμε αν τελικά έχει διατηρηθεί έστω και ένα μικρό μέρος του πυρήνα του κομήτη.

 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 2/12/2013 ΤΟΥ ΕΙΔΙΟΥ γυμνασιου επαγγελματικου ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
Α2
1 ΩΡΑ ΧΡΗΣΗ Η/Υ
2 ΩΡΑ ΑΡΧ. ΕΛΛ
3 ΩΡΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
4 ΩΡΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑ
5 ΩΡΑ ΓΛΩΣΣΑ
6 ΩΡΑ ΓΛΩΣΣΑ

Δημοσίευση σχολίου