Πρόσφατες Αναρτήσεις:

Grab the widget  Get Widgets

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Γιατί λέμε ΟΧΙ στις καταλήψεις!

Ποιους ωφελεί η κατάληψη των σχολείων;

1) Τους καθηγητές που καθόμαστε και πληρωνόμαστε χωρίς να δουλεύουμε.

2) Τα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά σχολεία. Αφού το δημόσιο σχολείο συνεχώς απαξιώνεται όλο και περισσότεροι καταφεύγουν σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια...

3) Ορισμένους πολιτικούς φορείς που πιστεύουν ότι έτσι αποκτούν πρόσβαση στη νεολαία για να συνεχίσουν τα παιχνίδια τους... Άλλωστε πολίτες με ελλιπή μόρφωση ελέγχονται πιο εύκολα.


Ποιους βλάπτει η κατάληψη των σχολείων;

1) Τους μαθητές που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα να πάνε σε φροντιστήριο ή σε ιδιωτικό σχολείο, αλλά προσπαθούν να περάσουν στο Πανεπιστήμιο.

2) Όλους τους μαθητές, αφού όσο περισσότερες ώρες μαθημάτων χάνονται, τόσο μειώνεται το επίπεδο γνώσεων και μόρφωσης που τους προσφέρει το Σχολείο.

3) Τον θεσμό της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, αφού με αυτόν τον τρόπο απαξιώνεται όλο και περισσότερο το ελληνικό Σχολείο στα μάτια της κοινωνίας. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει χυθεί αίμα για να μπορούμε σήμερα να απολαμβάνουμε αυτό το αγαθό, που μόλις 100 χρόνια πριν δεν ήταν καθόλου αυτονόητο! Θέλετε να γυρίσουμε σε αυτά τα χρόνια; Θέλετε οι γονείς σας να συνεχίσουν να ξοδεύουν μια περιουσία σε φροντιστήρια επειδή το Σχολείο δε δουλεύει;

4) Την ελληνική κοινωνία, αφού λιγότερο μορφωμένοι πολίτες είναι πολίτες που θα κάνουν τη δουλειά τους χειρότερα.


Το φαινόμενο των σχολικών καταλήψεων, που εδώ και πολλά χρόνια εμφανίζεται σχεδόν εθιμοτυπικά αυτή την περίοδο, είναι πρωτοφανές και ανήκουστο για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Η μόνη άλλη χώρα που εμφανίζει τέτοια παραδείγματα είναι η Γαλλία όπου γίνονται καταλήψεις μια φορά στα 4 χρόνια σε κάποια σχολεία). Είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους οι Ευρωπαίοι γελάνε μαζί μας.

Αν θέλετε από αυτή την ηλικία να γίνετε μέρος του προβλήματος και των αιτιών που πάνε πίσω την πατρίδα μας, τότε ναι ψηφίστε να συνεχιστεί η κατάληψη. Αν θέλετε να γίνετε μέρος της λύσης, ψηφίστε για τη λήξη της, και πείτε σε όλους τους φίλους/φίλες σας να κάνουν το ίδιο.

Ας σταματήσουμε την μιζέρια και την κακομοιριά!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέτε αλλά μακάρι και να ίσχυαν.Τα ιδιωτικά και τα φροντιστήρια δεν περιμένουν τις καταλήψεις για να κερδοφορίσουν. Ο "θεσμός της Δωρεάν Παιδείας'' μόνο σε εισαγωγικά αξίζει να μπει.
Μακάρι τα ελληνικά σχολεία να ήταν σαν τα ευρωπαϊκά. Χωρίς να θέλω να γίνω μηδενιστής υποστηρίζοντας ότι τα ευρωπαϊκα είναι ο Παράδεισος της Παιδελιας αλλά οι διαφορές είναι πασιφανείς σε όλους τους τομείς.

TurambarGR είπε...

Αγαπητέ φίλε/η, οι καταλήψεις είναι ένα από τα φαινόμενα που μαζί με πολλά άλλα (στα οποία πρωτίστως φταίει και ο κλάδος των καθηγητών αλλά και πολλοί άλλοι παράγοντες) οδήγησαν την Παιδεία στα χάλια που έχει σήμερα και τα παιδιά στα φροντιστήρια....

Αν θεωρείς πάντως πως η Δωρεάν Παιδεία δεν αξίζει τον κόπο τότε γιατί δεν πας σε ιδιωτικό σχολείο?

Όσον αφορά την Ευρώπη, φαντάζομαι ότι δεν έχεις ιδέα από το εκπαιδευτικό σύστημα που ισχύει στις περισσότερες χώρες.
Δεν μπορείς όμως να συγκρίνεις την Ελλάδα με την Αγγλία και τη Σουηδία. Η Ελλάδα είναι ένα κράτος που υπάρχει μόλις 200 χρόνια τώρα. Υπάρχουν πολλά στραβά, αλλά το να προσθέτεις και άλλα προβλήματα δεν οδηγεί πουθενά.

Αν εσείς οι ίδιοι πιέζατε π.χ. τους καθηγητές σας να κάνουν περισσότερο μάθημα θα δεις και τι ανταπόκριση θα είχες...

Scarlet είπε...

Θα συμφωνήσω μαζί σας και θα προσθέσω πως με τις καταλήψεις κάνουμε ολοένα και πιο εύκολη την αναγνώριση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.Γνωρίζουμε πολύ καλά πως με τις καταλήψεις δεν κερδίζουμε τίποτα.Φυσικά είναι πολύ βολικό να κρύψουμε τη πραγματική μας επιθυμία,να μη κάνουμε μάθημα,πίσω απο το καθρέφτη των αιτημάτων που όμως οι συνέπειες του αντανακλούν σε εμάς τους ΙΔΙΟΥΣ

nikaiotis είπε...

ego pali eimoun stous kata kai oute p patisa simera sxoleio...ego pao frontistirio toulaxiston k dn kaigome toso gia tis didaktikes ores..ala auto afora emena..aloi p dn pane frontistirio xanontas autes tis ores dn katafernoun tipota..kai pio polu emena me neuriazei to oti exoun aitimata pou den exoun kamia ajia kai skopo...

TurambarGR είπε...

Το θέμα αγαπητέ nikaiotis είναι ότι το σχολείο θα έπρεπε να έρχεται πρώτο!

Καταλαβαίνω βέβαια την άποψή σου, αφού με τα χάλια που έχει το σχολείο δε μπορεί να γίνει σοβαρό μάθημα (και εγώ δούλευα χρόνια στα φροντιστήρια).

Όμως αυτή η νοοτροπία που περνάνε πολλοί ιδιοκτήτες - μέτοχοι φροντιστηρίου, ώστε να μη δίνετε σημασία στο σχολείο αλλά μόνο σε αυτούς, είναι εντελώς λανθασμένη. (ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι)

Μην ξεχνάς επίσης ότι στο φροντιστήριο δεν κάνεις όλα τα μαθήματα του σχολείου! Και τα υπόλοιπα μαθήματα είναι σημαντικά, αφού συμβάλλουν στην απόκτηση σφαιρικής γνώσης.

nikaiotis είπε...

nai den leo... pantos opos kai na exei eimoun kata tis katalupsis kai exoun polla axrista aitimata...

Ανώνυμος είπε...

Ανοίξτε το σχολείο- διώξτε τους βίους και πανάθλιους αρνητές του- να αγαπάτε τη μόρφωση
και τον ελεύθερο τρόπο σκέψης-μην επιτρέπετε σε κανένα να σας επιβάλει το δικό του μίζερο εγώ.
ΕΛΑΤΕ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΕΕΕΕΕΕΕ......
ΜΑΛΙΣΤΑ...
ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ......

Ανώνυμος είπε...

DN PETHAINEI H KATALHPSH FASISTIKA GOUROUNIA!!!

Δημοσίευση σχολίου