Πρόσφατες Αναρτήσεις:

Grab the widget  Get Widgets

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Ένα Σχολείο για γέλια...


Καταρχάς, θέλω να ζητήσω συγνώμη, από όσους πήρα στο λαιμό μου και τους έκανα να ξυπνήσουν το πρωί, περιμένοντας ότι σήμερα θα γίνει τελικά μάθημα.

Δυστυχώς, παρ' ότι κατά τη διάρκεια (και στο τέλος) του Σχολικού Συμβουλίου που έγινε χτες το 15 μελές μας διαβεβαίωσε ότι το Σχολείο θα ανοίξει σήμερα, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αντιθέτως, γίναμε μάρτυρες για άλλη μια φορά τραγελαφικών καταστάσεων. Φαίνεται ότι για μερικούς οι φασιστικές μέθοδοι λήψης αποφάσεων έχουν γίνει τρόπος ζωής (second nature όπως θα έλεγαν και οι Άγγλοι).

Είναι βέβαια προφανές ότι διάλογος με τέτοιου είδους συμπεριφορές δε μπορεί να γίνει. Άλλωστε όπως όλοι ξέρουμε ο σκοπός της κατάληψης δεν ήταν αυτός... Ήταν μάλλον ο αντίθετος!

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

dn ksero an t katalavate alla egine pshfoforia mes st sxoleio.Kai epipleon dn tha rwtousame kiolas an t kleiname.

Tha prepei kapote na papsoume na amfisvhtoume tous ma8htes kai na arxisoume na amfisvhtoume to susthma kai tous volemenous tou susthmatos pou h veltiwsh ths paideias hxei ws kt kseno st'aftia tous

TurambarGR είπε...

Αυτά που λες και ο τρόπος που τα λες είναι αχαρακτήριστα.

Δεν θα μας ρωτούσες αν θα κλείσετε το σχολείο???

Μήπως είναι ιδιοκτησία σου αγαπητέ μου το σχολείο; Δηλαδή το δικό μου δικαίωμα για δουλειά, το δικαίωμα των συμμαθητών σου που ήταν απ' έξω για γνώση δε σου λένε τίποτα.

Ψάξε στο λεξικό και θα δεις με ποιο επίθετο χαρακτηρίζονται αυτές οι απόψεις.

Και μάλλον θεωρείς εμένα ως ένα βολεμένο του συστήματος έτσι? :)
Ξόδεψε πρώτα τα μισά από τα χρόνια που ξόδεψα εγώ στα θρανία και στα έδρανα και μετά έλα μίλα μου για τα προβλήματα της Παιδείας (για τα οποία δεν έχετε την πραγματική ιδέα)...

Ανώνυμος είπε...

kai vevaia dn ennow esas.ama pairnete eseis apofaseis kai an anhkete kai seis stis prohgoumenes kuvernhseis,na m to prite na t matho..

kai gia to an tha rwtousame g na kleisei,prepei na thumitheite an pshfisame kai na thumitheite k t apotelesma ths pshfoforias

TurambarGR είπε...

Μάλιστα. Δυστυχώς πρέπει να μάθεις πέντε πράγματα για τη Συνταγματική Δημοκρατία γιατί φαίνεται ότι τα αγνοείς (ή θέλεις να τα αγνοείς).

Αν αύριο οι καθηγητές ψηφίσουμε ότι πρέπει να μείνει κάποιος μαθητής στην ίδια τάξη, ακόμα και αν δεν έχει πρόβλημα απουσιών ή βαθμών, θα πρέπει ο μαθητής να μείνει;

Αν αύριο μια παρέα ανθρώπων αποφασίσει με ψηφοφορία ότι οι μαύροι είναι σκουλήκια που δεν τους αξίζει να ζουν, θα πρέπει να πάει να σκοτώσει τον καημένο τον Αφρικανό που μένει στη γειτονιά τους;

Μπορούν οι οδηγοί λεωφορείων να ψηφίσουν ότι π.χ. δε θα μεταφέρουν Αλβανούς ή Πακιστανούς που διαμένουν στην Ελλάδα;

Μπορούμε εμείς σαν σύλλογος να ψηφίσουμε ότι δε θα δεχόμαστε στο Σχολείο παιδιά Γάλλων πολιτών;

Σε μια Συνταγματική Δημοκρατία (όπως η δική μας) ευτυχώς η απάντηση σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα είναι απλή. Το ίδιο συμβαίνει και με τις καταλήψεις Δημοσίων Κτιρίων και ιδιαίτερα Σχολείων...

Ανώνυμος είπε...

Kai meis ti pshfisame?Giati pshfisame?

vasilissp είπε...

4,36:
Τους καθηγητές, τα σχολεία και ότι έχει να κάνει με την εκπαίδευση τα πληρώνουμε όλοι άρα δεν είναι ιδιοκτησία κανενός ούτε σωστό να τα κλείνουμε.Το δικαίωμα στην εκπαίδευση ειναι δικαίωμα όλων και δεν μπορεί κανένας να το απαγορεύσει είτε είναι πλειοψηφία είτε μειοψηφία.
Όσο αφορά το "να αρχίσουμε να αμφισβητούμε το σύστημα και τούς βολεμένους" μαζί σας αλλά με ανοιχτά σχολεία.

Ανώνυμος είπε...

Ολοι ξερουμε τους λογους για τον οποιο γινεται η καταληψη... και δεν εννοω τα ηλιθια (κατα την γνωμη μου) αιτηματα του σχολειου μας ουτε αυτα που μας δινει ετοιμα η ΚΝΕ (και μην πει κανεις οτι η ΚΝΕ δεν εχει καμια σχεση)...αλλα τους αλλουσ λογους.Να καθομαστε ολη μερα, να κοιμομαστε μεχρι το μεσημερι, να ξενυχταμε, να μην εχουμε μαθηματα, πρωινο ξυπνημα κτλ.Και εγω θελω να κατσω αλλα δεν εχω σκοπο να το κανω εις βαρος των συμμαθητων μου.

ΥΓ 1: κερκιδα?? parking?? Τι με νοιαζει?? 10 χρονια σχολειο χρειαστηκε ποτε η κερκιδα?? ΠΟΤΕ. Κανεις δεν το σκεφτηκε μεχρι που το ειπαν σαν αιτημα.

ΥΓ 2: θερμανση.Οταν ο αλλος ερχεται ολο το χειμωνα σχολειο με το κοντομανικο και μια ζακετουλα η ενα τζιν μπουφαν γιατι παραπονιεται για τα καλοριφερ??

ΥΓ 3: Omg ακομα θυμαμαι εκεινη την γελοια ατακα. "Το σχολειο ειναι πειραματικο μονο στην ταμπελα. Δεν εχουμε αιθουσα πολλαπλων." Δηλαδη αν ειχαμε το σχολειο θα ηταν οντως πειραματικο??

ΥΓ 4: Η ψηφοφορια ποτε ακριβως εγινε και μεταξυ ποιων?? Γιατι εγω οταν ηρθα (και δεν αργησα) η ψηφοφορια ειχε ηδη γινει. Μεταξυ 30 η 50 μαθητων ολου του σχολειου??

Please please please... σοβαρευτειται!! Την Δευτερα το σχολειο πρεπει να ανοιξει... ασχετα με ψηφοφοριες και αλλα τετοια. Οι ψηφοφοριες δεν πρεπει να γινονται μεταξυ οσων ειναι υπερ. Οι περισσοτεροι μαθητες του σχολειου (ελπιζω) πιστευουν οτι το σχολειο εμεινε κλειστο αρκετα.Τωρα ηρθε η ωρα αυτοι που θελουν να μαθουν να εκμεταλλευτουν αυτο το δικαιωμα. Το δικαιωμα της μαθησης που εχουμε ολοι μας και που εσεις μας εμποδιζετε να εκμεταλλευτουμε. Οποιος δεν θελει να ερθει σχολειο ας μην ερθει.Για την πλακα του με τους φιλους του να πανε σε καφετερια.

Ανώνυμος είπε...

Διορθωσεις (δυστυχως δεν υπαρχει edit comment...να ενας λογος για καταληψη...): αλλους, η σημερινη ψηφοφορια (της Παρασκευης), σοβαρευτειτε, και ολοι οι τονοι :Ρ

Ανώνυμος είπε...

afou pame front re!
ti klaigeste??

kai soory pou dn s perimenname na pshfiseis :'(

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι το θεμα οτι δεν ψηφισα εγω συγκεκριμενα αλλα οτι ψηφιζει οποιος θελετε εσεις, δηλαδη μονο αυτοι που ειναι υπερ της καταληψης. Εαν την Δευτερα κανουμε μια ψηφοφορια μεταξυ ΟΛΩΝ των μαθητων του σχολειου εγω πιστευω οτι η πλειοψηφια τοτε θα ειναι κατα. Αν και συνεχιζω να πιστευω οτι καμια πλειοψηφια δεν μπορει να αποφασισει για ολους. Το σχολειο δεν μπορειτε να το εχετε κλειστο και απορω πραγματικα γιατι σας αφηνουν τα το εχετε. Δεν ειναι δικο σας. Δεν ειναι ιδιοκτησια σας. Το οτι σας αφηνουν να μπαινετε εκει δωρεαν και να μαθαινετε δωρεαν (ακομα και εαν ο τροπος που μαθαινουμε δεν ειναι τελειος) ειναι τυχη. Ειμαστε πολυ τυχεροι που μας δινουν την ευκαιρια να μαθουμε. Και πολυ ατυχοι που μερικοι σαν εσας δεν μας αφηνουν.

Ανώνυμος είπε...

Front?? Please πες μου οτι κανω λαθος και ΔΕΝ εννοεις φροντιστηριο. Απο το φροντιστηριο ουτε απολυτηριο περνεις ουτε πανελληνιες δινεις (αν και εσενα δεν σε βλεπω να δινεις πανελληνιες). Επειδη στο φροντιστηριο σας αφηνουν να ειστε σαν σε καφετερια δεν ειναι λογος αυτο να ειστε και στο σχολειο ετσι. Ο καθηγητης σου στο φροντηστηριο παιρνει περισσοτερα απο αυτον στο σχολειο κι ομως δεν τον νοιαζει για σενα. Συμφωνω οτι και μερικοι καθηγητες του σχολειου δεν νοιαζονται αλλα υπαρχουν και αυτοι που τους αρεσει η δουλεια τους και θελουν να βοηθησουν.

TurambarGR είπε...

Το επιχείρημα "αφού πάμε φροντιστήριο τι κλαίγεστε" είναι πραγματικά τραγικό Αγαπητέ φίλε στις 3:46.

Λυπάμαι...

Ανώνυμος είπε...

Πιστευω πως οντως το σχολειο θα πρεπει να ανοιξειγιατι καποιιο απο εμας ενδιαφερομαστε για το μελλον μας και δεν εχουμε στρωμενες δουλειες ουτε λεφτα για φροδιστηρια και ιδιαιτερα!!Το αν ο λυκειαρχησ θελει να ανοιξει το σχολειο για τον ιδιο λογο ειναι αλλο θεμα.Το λεω γιατι πιστευω πας περισσοτερο τον ενδιαφερει ο τιτλοσ του σχολειου παρα εμεις και το αν θα κανουμε μαθημα!!Τοσες χρονιες ειχε κανει το σχολεο καταληψη και δεν ειχε αντιδρασει τοσο..φετος ομως εχει γινει εξαλλος με το ολο θεμα!

Ανώνυμος είπε...

re na eiste eilikrineis & realistes.
st front ginetai polu kaluterh douleia se sxesh me to sxoleio -me olh tn ektimhsh kurie kathighta.mn to parete proswpika-.

afth einai alitheia.

TurambarGR είπε...

Όπως έχω αναφέρει αρκετές φορές, πράγματι αυτή είναι η αλήθεια. Μιας και έχω δουλέψει στα μεγάλα φροντιστήρια του Πειραιά για αρκετά χρόνια ξέρω πολύ καλά την κατάσταση και στην ιδιωτική και στη δημόσια εκπαίδευση. Επέτρεψέ μου λοιπόν να σου τονίσω κάποια σημεία για να σε βάλω σε σκέψεις.

1) Δεν έχουν όλοι λεφτά για να πάνε φροντιστήριο. Αυτά τα παιδιά πρέπει να τα κάψουμε;

2) Τα φροντιστήρια δουλεύουν καλύτερα επειδή στις τάξεις υπάρχουν 5-7 μαθητές και όχι 25...

3) Όταν γίνεται κατάληψη στο σχολείο οι μαθητές χαλαρώνουν και η απόδοσή τους και στο φροντιστήριο μειώνεται. Το σχολείο κρατάει το ρυθμό πάντα!!!

4) Στα φροντιστήρια δεν κάνεις όλα τα μαθήματα.

5) Αν νομίζεις ότι οι καλύτεροι καθηγητές δουλεύουν σε φροντιστήρια είσαι γελασμένος... οι καλοί καθηγητές μένουν για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα σε φροντιστήριο. Μετά ή ανοίγουν δικό τους, ή (πιο συνηθισμένο) δίνουν στον ΑΣΕΠ και διορίζονται στο Δημόσιο Σχολείο, όπου τα λεφτά είναι περισσότερα.

Ανώνυμος είπε...

to 4 k to 5 aftoanairountai efoson ginetai kaluterh douleia sto frontisthrio.

sto 2 kai to 3 sumfwnw kai epafksanw.

oso g to prwto me vasiko mistho twn 700 zei h tetramelhs oikogeneia mou kai pao front.dn kserw kapoion pou na thelei pragmatika na perasei kai dn paei

TurambarGR είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί τα αναιρείς χωρίς δεύτερη σκέψη...

Για το 4. Είναι πολύ σημαντικό να διδάσκεσαι και ιστορία και λογοτεχνία και άλλα δευτερεύοντα μαθήματα. Αυτά συμβάλλουν στην ανάπτυξη ολοκληρωμένης προσωπικότητας. Θές να ξέρεις τέλεια μαθηματικά και να μην ξέρεις να γράψεις μια απλή αίτηση;

Για το 5: Τα φροντιστήρια βασίζονται στους καλούς νέους καθηγητές. Έχεις δει πολλούς 50άρηδες να κάνουν μάθημα; Ελάχιστοι είναι. Γιατί άραγε;
Θεωρείς ότι είναι χαζός κάποιος να μένει καθηγητής σε φροντιστήριο, όπου τα λεφτά είναι πολύ λιγότερα, όταν ξέρει ότι αν δώσει στον ΑΣΕΠ θα μπει σε δημόσιο σχολείο;

Όλοι οι νέοι καθηγητές σου δούλευαν σε φροντιστήριο πριν διοριστούν...

TurambarGR είπε...

Όπως είπα, οι μόνοι λόγοι για για τους οποίους το φροντιστήριο κάνει καλύτερη δουλειά (μόνο στα συγκεκριμένα μαθήματα) είναι:

1) Ο μικρός αριθμός μαθητών

2) Ο σεβασμός των παιδιών στο χώρο του φροντιστηρίου είναι μεγαλύτερος επειδή πληρώνουν άμεσα.
(Λες και το δημόσιο σχολείο δεν το πληρώνουν)

kornilios είπε...

egw proswpika pistevw(exontas diavasei ola auta)pws an emeis oi mathites diksoume ligo endiaferon perissotero gia to sxolio kai na min perimenoume na ginoume se epipedo ekpaideusis san thn germania kai ths alles xwres pou einai kaliteres apo mas giati tote tha einai pleon arga....tote oi kathigites tha endiaferthoun akoma perissotero gia emas tha simpathisoume mporw na pw to sxolio kai tha pame akoma kalitera.......opote as sovareftoume giati tha einai diko mas kalo kai diko mas simferon......

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ALVANIA EXEIS TALENTO!!!!!:P

Ανώνυμος είπε...

stn alvania dn kaname katalhpseis!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ma to albania sas t orkizomai stn tzetzo!!!!!

Δημοσίευση σχολίου