Πρόσφατες Αναρτήσεις:

Grab the widget  Get Widgets

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόταση Ομίλου: Μαθηματικά και Πληροφορική

Με τον συνάδελφο μαθηματικό κ. Σ. Τσαντίλα προτείνουμε όμιλο Μαθηματικών - Πληροφορικής. Το θέμα του ομίλου είναι πολύ ενδιαφέρον και ελπίζουμε να έχουμε αρκετές συμμετοχές.


Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν θα έχουν την δυνατότητα να εντρυφήσουν σε έννοιες των μαθηματικών, που είναι πολύ σημαντικές για την Γ΄ Λυκείου (όριο, συνέχεια, παράγωγος, ολοκλήρωμα), με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή διδασκαλία. Επιπλέον, θα έρθουν σε επαφή με άλλες σημαντικές έννοιες  (πίνακες, γραμμικός προγραμματισμός, αριθμητική ανάλυση, κ.λ.π) οι οποίες, ενώ απουσιάζουν από το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών του Λυκείου, χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα στην ανώτατη εκπαίδευση.

Εκτός όμως από έννοιες των μαθηματικών, οι μαθητές θα ασχοληθούν με την αλγοριθμική λογική δημιουργώντας αλγορίθμους και προγράμματα στη γνωστή γλώσσα προγραμματισμού C. Πιστεύουμε ότι σε μια κοινωνία όπου η πληροφορική αποτελεί επιστήμη αιχμής, η αλγοριθμική λογική είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ελπίζουμε, λοιπόν, ότι ο όμιλος θα δώσει την ευκαιρία (σε όσα παιδιά το επιθυμούν) να ασχοληθούν με αυτό το τόσο σημαντικό και ενδιαφέρον αντικείμενο, το οποίο δυστυχώς αφαιρέθηκε από το πρόγραμμα σπουδών του νέου Λυκείου.

Με την ευκαιρία του ομίλου θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε πανεπιστημιακούς χώρους και να έρθουμε σε επαφή με ειδικούς επιστήμονες ερευνητές. Επιπλέον θα διοργανωθούν δραστηρίοτητες όπως παιχνίδια στρατηγικής, προβολές ταινιών, κ.λ.π.


Όσοι μαθητές ενδιαφέρονται θα πρέπει να συμπληρώσουν την ειδική αίτηση και να έρθουν σε επαφή είτε με εμένα (κ. Μπουμπούλης - email: panbouboulis at gmail.com) είτε με τον κ. Τσαντίλα

Ειδικά όσον αφορά τους μαθητές άλλων σχολείων (εκτός του Ζάννειου) χρειάζεται να συμπληρωθεί και μια φόρμα από το σχολείο τους. Θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες σύντομα.

Τα βιογραφικά των καθηγητών που διοργανώνουν τον όμιλο μπορείτε να τα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους. 
Παντελής Μπουμπούλης 
Σωτήρης Τσαντίλας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου