Πρόσφατες Αναρτήσεις:

Grab the widget  Get Widgets

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009

Δείτε την εξέλιξη ενός υπερκαινοφανούς αστέρα σε video

Δύο νέα βίντεο αποκαλύπτουν τη δυναμική φύση του Supernova (υπερκαινοφανούς) Cassiopeia Α (κατάλοιπο έκρηξης αστέρα). Πιστεύεται ότι ο συγκεκριμένος αστέρας εξερράγη 330 χρόνια πριν. Ερευνητές εμφάνισαν τα βίντεο πρόσφατα σε συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας.

Τα video κατασκευάστηκαν με δεδομένα που λήφθησαν από το Chandra X-ray Observatory, από το 2000, μέχρι τα τέλη του 2007. Κάντε κλικ για να δείτε τα video....

Remnants of Cassiopeia A (3D) Το πράσινο υποδεικνύει κυρίως εκπομπές από σίδηρο. Το κίτρινο αποκαλύπτει κυρίως ακτίνες Χ, υπέρυθρες και ορατό φως, από αργό και πυρίτιο. Το κόκκινο είναι ενδεικτικό υπέρυθρων ακτινοβολίών. Τέλος με μπλέ απεικονίζονται ακτινογραφίες από το εξωτερικό εκρηκτικό κύμα.

Remnants of Cassiopeia A (2D) Χαμηλότερης ενέργειας ακτίνες Χ εμφανίζονται με κόκκινο χρώμα, ενδιάμεσους ενέργειας με πράσινο και οι υψηλότερης ενέργειας ακτινοβολίες με μπλε χρώμα. Το εξωτερικό κύμα της έκρηξης, κινείται πιο αργά από ό, τι αναμενόταν, (φαίνεται με χρώμα μπλε).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου