Πρόσφατες Αναρτήσεις:

Grab the widget  Get Widgets

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Ο γρίφος με τα μπουκάλια!

Από σήμερα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα ανεβάζω από έναν γρίφο για επίλυση. Ο πρώτος είναι ο πολύ γνωστός και εύκολος γρίφος με τα δύο μπουκάλια.

Το πρώτο χωράει 5 λίτρα και το δεύτερο 3. Μπορείτε χρησιμοποιώντας αυτά τα 2 μπουκάλια και απεριόριστη ποσότητα νερού να μετρήσετε ακριβώς 4 λίτρα; Οι μόνες κινήσεις που μπορείτε να κάνετε είναι να γεμίσετε ή να αδειάσετε τα μπουκάλια ή να μετακινήσετε το περιεχόμενο του ενός στο άλλο.
Καλή επιτυχία!!!!


   

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεμίζουμε το 5 και το αδειάζουμε στο 3. Τώρα το 5 έχει 2 λίτρα και το 3 έχει 3 λίτρα. Μετά αδειάζουμε το 3 στον νεροχύτη. Τώρα το 5 έχει 2 λίτρα και το 3 είναι άδειο. Μετά αδειάζουμε το 5 στο 3. Τώρα το 5 είναι άδειο και το 3 έχει 2 λίτρα. Γεμίζουμε από τη βρύση το 5. Τώρα το 5 έχει 5 λίτρα και το 3 έχει 2 λίτρα. Τέλος αδειάζουμε σιγά - σιγά το 5 στο 3 μέχρι να γεμίσει τελείως το 3. Τώρα το 5 έχει 4 λίτρα και το 3 έχει 3 (είναι ακριβώς γεμάτο).
Χρόνος λύσης : 2 λεπτά. Κάτι ποιό δύσκολο ;

Ανώνυμος είπε...

gemizoume to 3 kai to metaferoume sto 5,ksanagemizoume to 3 kai metaferoume ta ipolia 2 litra pou hriazete to alo doxio kai mas meni 1 litro sto 3!adiazoume olo to 5 kai metaferoume to ena litrosto sto pente,epita ksanagemizoume to 3 kai to adiazoume pali sto pente!! etsi to 5 apokta 4 litra!!

Δημοσίευση σχολίου