Πρόσφατες Αναρτήσεις:

Grab the widget  Get Widgets

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Διαγωνισμός επιχειρηματικής αξιοποίησης του Διαδικτύου και άλλων νέων τεχνολογιών

Το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (Β. Ελλάδα), το University of Nicosia της Κύπρου και από δέκα Πανεπιστήμια από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ennovation (www.ennovation.gr) διοργανώνει τον Διαγωνισμό Ennovation Junior 2014 για μαθητές Λυκείου. 
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές όλων των τάξεων των Λυκείων της χώρας ατομικά ή σε ομάδες των δύο (02) ατόμων και η συμμετοχή σε αυτόν είναι προαιρετική.
Οι μαθητές καλούνται να γράψουν μια πρόταση (600-1000 λέξεις) στην οποία θα προτείνουν καινοτόμες ιδέες που αφορούν στην επιχειρηματική αξιοποίηση του διαδικτύου και άλλων νέων τεχνολογιών (όπως π.χ. κινητά τηλέφωνα τρίτης γενιάς, έξυπνοι αισθητήρες κλπ.) για νέες υπηρεσίες, έχοντας στο νου τους όχι μόνο την ελληνική αλλά και την παγκόσμια αγορά. Η πρόταση δεν πρέπει να είναι μια γενική έκθεση ιδεών αλλά να παρουσιάζει τα βασικά χαρακτηριστικά και τρόπο υλοποίησης μιας ιδέας (όπως π.χ. ενός site παροχής υπηρεσιών, πώλησης προϊόντων, ψυχαγωγίας, κοινωνικής δικτύωσης κλπ.) που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε επιχειρηματική δραστηριότητα.
Οι εργασίες των μαθητών θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ennovation@aueb.gr έως την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014. Στο e-mail, που θα έχει θέμα «Ennovation Junior: Παράδοση εργασίας - Όνομα ιδέας», πρέπει να αναγράφονται ονοματεπώνυμο, η τάξη, το σχολείο, η ταχυδρομική διεύθυνση και το τηλέφωνο του σχολείου, καθώς και το τηλέφωνο και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.
Οι εργασίες των μαθητών θα αξιολογηθούν από την Επιστημονική Επιτροπή του διαγωνισμού Ennovation. 
Οι νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν υποτροφία για το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (YES – Youth Entrepreneurship Summer School, www.yes.aueb.gr) το οποίο διοργανώνεται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του 11ου Φοιτητικού Συνεδρίου Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στις 15 Μαΐου 2014 στην Αθήνα. Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το συνέδριο δωρεάν. 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό, τους όρους και τις δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.ennovation.gr ή να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση ennovation@aueb.gr.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου