Πρόσφατες Αναρτήσεις:

Grab the widget  Get Widgets

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Κείμενο της ΟΛΜΕ για συμπαράσταση των ευρωπαίων εκπαιδευτικών.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.

Παραθέτω ένα απόσπασμα που αναφέρεται στις αποδοχές των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε σχέση με τους Ευρωπαίους συναδέλφους μας.

"Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την μείωση των μισθών των εκπαιδευτικών αλλά και του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων, μειώνοντας κατά 12% τα επιδόματα και κατά 30% στα επιδόματα Πάσχα, Αδείας και Χριστουγέννων.  

Έτσι με βάση τα παραπάνω οι εκπαιδευτικοί θα έχουν ονομαστική μείωση του μισθού τους κατά 1522 € (νεοδιόριστος) - 1715 € (στα 35 χρόνια υπηρεσίας), χωρίς να υπολογίσουμε την  παραπέρα μείωση της αγοραστικής αξίας του εισοδήματός τους μετά το πάγωμα μισθών που έγινε την περσινή χρονιά (2009). Αυτό σημαίνει ετήσια μείωση αποδοχών μείωση από 5,7%  - 7,4%.

Η κυβέρνηση και ορισμένα ΜΜΕ προκειμένου να περάσουν τα μέτρα στην κοινωνία παρουσιάζουν τους εκπαιδευτικούς ως υψηλόμισθους,, όταν είναι γνωστό πως ο μισθός των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα κυμαίνεται από 1060 € (τον 1ο χρόνο) έως 1628 € (στα 35 χρόνια) καθαρά.  
Αποκαλυπτική είναι και η σύγκριση με τους μισθούς των Ευρωπαίων συναδέλφων μας. Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία του ΟΟΣΑ, ο Έλληνας εκπαιδευτικός λαμβάνει στα 35 χρόνια υπηρεσίας, μόλις το 51% του μέσου όρου του μισθού του εκπαιδευτικού των 12 πρώτων χωρών της ευρωζώνης!!"

Πως περιμένουμε να έχουμε Παιδεία υψηλών προδιαγραφών όταν οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο από το κράτος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου