Πρόσφατες Αναρτήσεις:

Grab the widget  Get Widgets

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις για τους Ομίλους

Σήμερα ξεκίνησαν οι δηλώσεις για τους Ομίλους του Ζαννείου. Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα που θα βρουν εδώ. Σας θυμίζω ότι μπορείτε να  δηλώσετε μέχρι και 4 προτιμήσεις. 

Σας θυμίζω και το αντικείμενο του ομίλου Μαθηματικών - Πληροφορικής που έχουμε προτείνει με τον κ. Τσαντίλα:


Όμιλος Μαθηματικών - Πληροφορικής
Υπ. Καθηγητές: Π. Μπουμπούλης, Σ. Τσαντίλας

Σκοπός του Ομίλου είναι η παρουσίαση σύγχρονων μεθόδων μοντελοποίησης προβλημάτων χρησιμοποιώντας Μαθηματικές έννοιες και η επίλυση των προβλημάτων αυτών χρησιμοποιώντας κατάλληλα Αριθμητικά και Συμβολικά λογισμικά αλλά και αλγορίθμους υλοποιημένους σε Η/Υ μέσω της γνωστής γλώσσας προγραμματισμού C. 

Οι μαθητές που θα επιλέξουν τον όμιλο Μαθηματικών - Πληροφορικής θα έρθουν σε επαφή με προχωρημένες μαθηματικές έννοιες (πολλές από τις οποίες διδάσκονται στη Γ΄ Λυκείου) όπως τα όρια, η συνέχεια, η παράγωγος, το ολοκλήρωμα και οι πίνακες. Οι έννοιες αυτές θα παρουσιαστούν με ένα σύγχρονο και πρωτότυπο τρόπο και στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν στην επίλυση πραγματικών επιστημονικών και άλλων προβλημάτων από διάφορους τομείς των θετικών επιστημών (από την Αστρονομία και την Αστροφυσική μέχρι την Επεξεργασία Σήματος και την Οικονομία). Επιπλέον, στόχος του ομίλου θα είναι η ανάπτυξη της αλγοριθμικής λογικής και η απόκτηση δεξιοτήτων προγραμματισμού Η/Υ, ικανότητες που είναι ιδιαίτερα σημαντικές στην σημερινή εποχή της Πληροφορίας. Ιδιαίτερα, οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με τη γλώσσα προγραμματισμού C, την οποία και θα χρησιμοποιήσουν για να επιλύσουν συγκεκριμένα προβλήματα. 


Στα πλαίσια του ομίλου θα πραγματοποιηθούν εναλλακτικές εκδηλώσεις σχετικές με τα μαθηματικά (επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής, προβολές ταινιών), αλλά και επισκέψεις σε ερευνητικά και επιστημονικά ιδρύματα όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με πραγματικούς ενεργούς επιστήμονες και ερευνητές. Τέλος, οι εργασίες που θα υλοποιήσουν οι μαθητές του ομίλου θα λάβουν μέρος σε μαθηματικούς διαγωνισμούς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου