Πρόσφατες Αναρτήσεις:

Grab the widget  Get Widgets

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Μαθηματικά Κατεύθυνσης Β΄ Λυκείου: Θέματα Εξετάσεων και λύσεις

Τα θέματα επιλέχθηκαν έτσι ώστε να είναι κοντά στο επίπεδο των θεμάτων (λιγο πιο εύκολα) που θα αντιμετωπίσετε στις πανελλαδικές (πάντα σε αναλογία βέβαια).

Τα θέματα και τις λύσεις θα τα βρείτε στην ηλεκτρονική τάξη του μαθήματος (εδώ Στο φάκελο Υλικό Μαθήματος -> ΤΕΣΤ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ -> Τελικά Διαγωνίσματα ->2011). Μερικές ασκήσεις έχουν λυθεί με διαφορετικούς τρόπους και καλό είναι να δείτε τις λύσεις αυτές και εσείς (για εμπειρία).

Στον ίδιο σύνδεσμο θα βρείτε επίσης και αρχεία σε Geogebra για τα δύο τελευταία θέματα που ήταν και τα πιο δύσκολα βέβαια.

Θα ήθελα να μάθω πως σας φάνηκαν, ιδιαίτερα από όσες δεν βρήκα στο διάδρομο. Αν θέλετε αφήστε ένα σχετικό σχόλιο.

Καλή συνέχεια

4 σχόλια:

Χαρά είπε...

α)Καλά, τι αριθμοί ήταν αυτοί??? Στο 3Γ εννοώ....
β)Και στο τελευταίο του 4ου θέματος, έβγαινε η απόσταση κέντρου-ευθείας??
Περιμένω να ανεβάσετε τις λύσεις.

Χαρά

Pantelis Bouboulis είπε...

Το 3Γ από ότι είδα στα γρήγορα το έκανες σωστά. Έβγαιναν κλάσματα με παρονομαστή το 10. Μας ενδιέφερε κυρίως η διαδικασία επίλυσης, αλλά επίσης βάλαμε επίτηδες κλάσματα για να ξεκολήσετε λίγο από τους ακέραιους αριθμούς.

Οι λύσεις είναι στο link που γράφει στην ανάρτηση. Χτες είχα κάνει ένα λαθάκι και δεν εμφανιζόταν... Έχω βάλει 3 λύσεις για το 4Δ. Μια από αυτές είδα ότι την δούλεψες στο πρόχειρό σου.

Χαρά είπε...

Ενταξει δεν σνομπαρω τα κλασματα (γενικα)αλλα οταν τα βλεπεις στο τελος της ασκησης δεν καθονται ωραια στο ματι, αισθητικα δεν σου κολλαει, σκεφτεσαι"λες να κανα λαθος και μου βγηκαν τετοιοι αριθμοι????" και ξαναγυρνας, να τα ξαναδεις και χανεις χρονο...και δυναμεις....
Τις ειδα τις λυσεις...Στο 4δ το θεμα ηταν απλο, βρηκα τι εκανα:πατατα αριθμητικη στην ακτινα και δεν μου βγαινε η αποσταση (χιχιχιχιχι).....

TurambarGR είπε...

Πάντως το γραπτό σου είναι ΦΟΒΕΡΟ! Τα γράφεις όλα πολύ σωστά και αποδεικνύεις τα πάντα όπως πρέπει (πλην λίγο του 4Δ). 19.6 πήρες.
Πιστεύω ότι το είχες το 4Δ. Ειδικά αφού το έγραψες στο πρόχειρο.

Όσον αφορά τα κλάσματα, οι πράξεις στις εξετάσεις και στις πανελλαδικές δεν βγάζουν πάντα ακέραιους ή τέλεια λύση. Οπότε καλό είναι να συνηθίζετε. (Και κλάσμα με παρονομαστή το 10 ε δεν είναι και πολύ δύσκολο κλάσμα)
Από ότι είδα πάντως δεν σου πήρε και πολύ να κάνεις το 3Γ.

Δημοσίευση σχολίου