Πρόσφατες Αναρτήσεις:

Grab the widget  Get Widgets

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΕΙΔΗΣΗ: Το Ζάννειο ΠΠΛ θα είναι το μοναδικό Λύκειο στη Χώρα όπου θα συνεχίσει να διδάσκεται η Αστρονομία!

Όπως πιθανώς γνωρίζετε η Αστρονομία θα πάψει να διδάσκεται από του χρόνου στα Ελληνικά σχολεία. Δυστυχώς, το νέο πρόγραμμα σπουδών (παρότι κατά τη γνώμη μου διορθώνει πολλές στρεβλώσεις) δεν δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα να γνωρίσουν αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα επιστήμη. 

Ευτυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει για το Ζάννειο Πρότυπο Λύκειο. Με αφετηρία το νόμο για τα πρότυπα σχολεία (ο οποίος επιτρέπει στο Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο να αλλάζει το πρόγραμμα σπουδών του σχολείου) πήραμε την πρωτοβουλία με τον "Αστρονόμο" του σχολείου (τον κ. Τσαντίλα) να προτείνουμε την επαναφορά του μαθήματος ως μάθημα επιλογής της Α΄ Λυκείου. Το ΕΠ.Ε.Σ. του σχολείου υιοθέτησε την πρότασή μας και μόλις σήμερα λάβαμε και την έγκριση της ΔΕΠΠΣ! Επομένως από τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές της Α΄ τάξης του Ζάννειου ΠΠΛ θα έχουν τη πρόσθετη δυνατότητα επιλογής ενός ακόμη μαθήματος: της Αστρονομίας.

Ας ελπίσουμε το παράδειγμα του σχολείου μας να γίνει αφετηρία για την επαναφορά του μαθήματος και στα υπόλοιπα σχολεία της χώρας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου