Πρόσφατες Αναρτήσεις:

Grab the widget  Get Widgets

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Τι είναι ένα ιστολόγιο (blog)?

Όπως έχετε ήδη δει, αυτή η ιστοσελίδα έχει τη μορφή ιστολογίου (blog). επειδή μερικοί από εσάς πιθανόν να μην ξέρετε τι είναι ένα blog, δράττομαι της ευκαιρίας για να δώσω μερικές επεξηγήσεις.

Τα ιστολόγια λειτουργούν χρησιμοποιώντας τις λεγόμενες "αναρτήσεις". Οι αναρτήσεις τοποθετούνται με χρονολογική σειρά συγγραφής και ουσιαστικά δε φεύγουν ποτέ από το ιστολογίο. Για πρακτικούς λόγους βέβαια ο δημιουργός του ιστολογίου επιλέγει να εμφανίζονται μόνο οι τελευταίες 10-15 (ή και παραπάνω) αναρτήσεις του.

Δεξιά και αριστερά της στήλης των αναρτήσεων, συνήθως υπάρχουν τα διάφορα "gadgets" (ημερολόγια, φωτογραφίες, ταινίες, λίστες με συνδέσμους (links) κ.λ.π.).

Συνήθως οι αναρτήσεις αποτελούνται από σχόλια του συγγραφέα για ένα θέμα της επικαιρότητας ή (στην περίπτωση του math-gr) από ειδήσεις και νέα για κάποια θεματολογία.

Οι αναγνώστες ενός blog μπορούν να συμμετέχουν και να κρίνουν τις αναρτήσεις γράφοντας σχόλια. Αν κάνετε κλικ στον τίτλο μιας ανάρτησης θα μπορέσετε να τη διαβάσετε ολόκληρη (μερικές φορές δεν φαίνεται ολόκληρο το κείμενο - ιδιαίτερα αν είναι μεγάλο - στην πρώτη σελίδα του ιστολογίου). Στο τέλος θα δείτε ένα κενό λευκό "κουτάκι" στο οποίο μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι θαυμάσιο.Μπορείς να επικοινωνεις με τους μαθητές σου και εκτός σχολείου και να τους προβάλεις πολλά και διαφορετικά θέματα.
Θα ήθελα να μπορούσα να το κάνω .

Δημοσίευση σχολίου